Menu

MESTNA HIŠA V APRILU

Dogodek

Dogodek:
MESTNA HIŠA V APRILU
Kdaj:
Pon, 1. April 2019 - Tor, 30. April 2019
Kje:
Mestna hiša - Brežice
Kategorija:
Razstave

Opis

MESTNA HIŠA V APRILU

SPOZNAJTE ME: PIVOVARNA APE


Odločili smo se, da dogajanje pred Mestno hišo popestrimo in vam predstavimo naše dobavitelje. Predstavila se bo Pivovarna APE, ki je nastala v letu 2016 in je prva pivovarna v Posavju. Nahaja se on vznožju hribovja Lisce, izpod katere zajemajo odlično vodo za njihova piva. Varijo nefiltrirane in nepasterizirane »ejle«. Lastnik, pivovar in vse ostalo v eni osebi je Aljaž Papež – zato tudi ime pivovarne: »Aljaž Papež Establishment« - APE. Piva pivovarne APE so polnega okusa, pitna in izdelana iz izbranega sladu in hmelja. Vsa piva zorijo v steklenicah. Vabljeni torej 12.4. od 10:00 naprej. »Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«


VINO MESECA APRILA: RUMENI MUŠKAT


Rumeni muškat je bela sorta vinske trte in vino nosi isto ime. Izvira iz Male Azije ter daje izjemno aromatična vina. V Mestni hiši imamo izkušnje, da ga gospodje največkrat kupijo za svoje dame. Znan je po svojem sladkem okusu in rumeno zlati barvi. V vinoteki lahko izbirate med več steklenicami lokalnih dobaviteljev. Vabljeni na degustacijski kozarec v vinoteko Mestne hiše!
»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«


 

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA BRANKA BREČKA: LINE

Mestna hiša gosti razstavo ljubiteljskega fotografa Branka Brečka. Tokrat si boste lahko ogledali fotografsko razstavo Line. Čeprav Branko Brečko zase skromno pravi, da je ljubiteljski fotograf, je veliko več kot to. V Mestni hiši se je že večkrat predstavil. Tokrat pa bodo na ogled fotografije starih prezračevalnih lin z gospodarskih in bivalnih objektov. Line so pretežno zidane, našel pa je tudi nekaj lesenih. Fotografije so del razstave, ki je nastala pod okriljem Društva za oživitev mesta Brežice in so posvečene stavbni dediščini. Razstava bo na ogled do konca aprila. Vljudno vabljeni!


Delovni čas Mestne hiše:

Od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:00 ter sobota od 9:00 do 14:00 


Prizorišče

Lokacija:
Mestna hiša
Naslov:
Cesta prvih borcev 22
Poštna številka:
8250
Mesto:
Brežice

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik