Menu

Utrinki iz junijskih Živ Žavov

Utrinki iz junijskih Živ Žavov

V prvem polletju sobotnih Živ Žavov smo na tematsko obarvanih ustvarjalnih delavnicah izdelovali različne izdelke in hkrati osvetlili in podali informacije na izbrane teme. Tako smo, med drugim, govorili o pomenu zdrave prehrane in gibanja za naše zdravje, o skrbi za okolje in recikliranju –  »odpadni material« pogosto uporabimo tudi pri našem ustvarjanju, o družini in še marsičem drugim.
Delavnice si prizadevamo zasnovati tako, da otrokom skozi poučno ustvarjanje in igro ponudimo kvalitetno preživljanje prostega časa. Otroci se seznanjajo z različnimi likovnimi tehnikami, razvijajo finomotorične spretnosti ter pridobivajo koristna znanja.

Tudi junijske delavnice so bile prežete z ustvarjanjem, igro, druženjem in telovadbo, ki jo je vodil Damjan Radanovič. Prvo soboto sta se nam pridružili EVS prostovoljki Mariana in Stefania, ki sta pripravili pester izbor poletnih iger na prostem in igre, skozi katere smo spoznavali državi iz katerih prihajata – Italijo in Portugalsko. Naslednji soboti smo izdelovali pisane martinčke in knjižna kazala za počitniško branje ter na glasbeni delavnici bobnali z Andrejem Zobaričem. Mesec smo zaključili z izdelovanjem »strašnih« morskih psov.

Ponovno se na Živ Žavu vidimo septembra, med počitnicami pa bodo v MC Brežice potekale brezplačne počitniške aktivnosti za otroke, in sicer, od 16. do 20. julija ter od 23. do 27. julija, med 8. in 12. uro. Prijave zbiramo na e-mail naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik