Menu
  • Prebrano 1323 krat

MC Brežice na Platformi Sveta Evrope

Predstavnica ZPTM Brežice (MC Brežice) se je udeležila 7. Platforme Mladinskih centrov Sveta Evrope, ki je potekala na Portugalskem, v Mladinskem centru v Lizboni. 

Evropska platforma mladinskih centrov enkrat letno ponudi prostor za izmenjavo znanj in izkušenj med mladinskimi centri, ki imajo interes pridobiti Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre.

Namen platforme je bil predstaviti koncept Znaka kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre, izmenjava o vodstvenih in izobraževanih praksah v mladinskih centrih, poglobiti znanje udeležencev o neformalnem učenju z mladimi, promocija vrednot mladinskih politik in standardov pri Svetu Evrope, vzpostaviti kontakte za mreženje in sodelovanje med udeleženci in predvsem med centri, ki so že pridobili Znak kakovosti Sveta Evrope. 

             DSCN9263         DSCN9311

Platforma je namenjena vodjem mladinskim centrom, ki si želijo pridobiti Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre in tistim, ki so znak že pridobili, oblikovalcem politik, ki načrtujejo vzpostavitev mladinskega centra po filozofiji in standardih kvalitete Sveta Evrope, izbranim strokovnjakom in članom statutarnih teles mladinskega sektorja Sveta Evrope.

Udeležbo na platformi ocenjujemo kot uspešno, saj smo uspešno vzpostavili nove stike za sodelovanje v prihodnosti na področju dela z mladimi in za mlade. Platforme se je udeležilo 43 predstavnikov različnih mladinskih centrov, predstavniki ministrstev in predstavniki Sveta Evrope iz več kot 20 držav. 

Mladinski center Brežice je ob koncu lanskega leta znova prejel laskavi naziv oz. Znak kakovosti Sveta Evrope za Mladinske centre, ki ga je pred tremi leti prejel kot prvi in edini v Sloveniji, prav tako tudi eden izmed prvih v Evropi. Na podlagi poročila, triletnega dela, sledenja smernicam ter ciljem in vizijam Sveta Evrope so za obdobje novih treh let zopet prejeli Znak kakovosti kot edini, ki mu je bil do sedaj ta laskavi naslov tudi podaljšan. 

Zakaj je pridobitev Znaka kakovost Sveta Evrope pomembna za ZPTM? Ker želimo okrepiti že obstoječe mednarodno sodelovanje in ponuditi možnosti za razvoj mladih skozi neformalno izobraževanje, ter organizirati programe, kjer lahko mladi igrajo aktivno vlogo pri krepitvi evropske civilne družbe in spoštovanju človekovih pravic, kulturne raznolikosti in socialne kohezije, podpirati in spodbujati razvoj mladih in njihovo sodelovanje v evropski mladinski politiki, povečati izmenjavo informacij in izkušenj (ponudba treningov, jezikovnih tečajev, strokovnih srečanj, seminarjev, študijskih obiskov); podpirati razvoj demokracije in državljanski aktivizem na Balkanu. Predvsem pa skozi celo leto zapolniti mladinski hotel in prostore mladinskega centra.

Vir in foto: Mladinski center Brežice 

 

 

 

 

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik