Menu

Ob svetovnem dnevu mladih prostovoljcev promovirali EVS

V sklopu Svetovnega dneva mladih prostovoljcev smo zaposleni in prostovoljci Mladinskega centra Brežice na srednjih šolah promovirali pomen prostovoljstva med mladimi, jim predstavili nekaj statističnih podatkov in jih spodbujali h dobrodelnosti in doprinosu družbi nasploh. Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice ter Gimnaziji Brežice smo skozi interaktivno delavnico predstavili Evropsko prostovoljno službo (v nadaljevanju EVS) in mladim pobližje prikazali EVS program, ki letos obeležuje 20. letnico delovanja.

Dijaki so prepoznali poslanstvo in prvine EVS-a, se pobližje poistovetili z zgodbo bivšega prostovoljca, Aleša, ki je predstavil svojo zgodbo iz Španije in ne nazadnje izvedeli tudi nekaj tehničnih podatkov programa. Predstavili smo se tudi promotorji programa v MC-ju, da bodo vedeli na koga in kako se obrniti, če se bodo v prihodnosti vključili v spoznavanje Evrope in drugih dežel, ki so vključene v EVS.

Odzivi dijakov in profesorjev so bili zelo pozitivni. Z željo po novem sodelovanju in predstavitvijo možnosti za mlade, bomo v sklopu Eurodesk regionalnega partnerja, v MC-ju nadaljevali s promocijo projektov in
možnosti za mlade v Evropski uniji in širše. 

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik