Menu
  • Prebrano 1251 krat

Akcija »Naj torba ne bo borba«

MC IndiJanez iz Maribora so pričeli s kampanjo Naj torba ne bo borba, s katero želijo zmanjšati obremenitev osnovnošolskih otrok s težkimi torbami. Pričetek kampanje je pospremila odmevna medijska kampanja, o projektu so poročali praktično vsi relevantni mediji: Delo, Večer, RTV Slo, Pop TV, Kanal A, Siol.net, 24ur.com, MMC, večina radijskih postaj itd.

Kot regijski partner smo tudi v Mladinskem centru Brežice sodelovali pri projektu, in sicer na način, da smo na nekaterih osnovnih šolah v občini tehtali učence in njihove torbe. Z akcijo želimo ugotoviti ali slovenski šolarji nosijo pretežke torbe. Na osnovi ugotovitev bodo v MC IndiJanez iz Maribora speljali nadaljnje akcije, ki jih bodo peljale v smeri osveščanja, izobraževanja in pritiska na vse  deležnike tega problema. V MC IndiJanez iz Maribora želijo pristojnemu ministrstvu, predočili relevantne statistike pridobljene s to raziskavo.

Kako je potekala analiza? Prostovoljci Mladinskega centra Brežice so na šolah vsakega otroka, ki je to želel oz. se je s tem strinjal, stehtali, prav tako pa smo stehtali njegovo šolsko torbo.

Za sodelovanje pri projektu se zahvaljujemo vsem šolam v Občini Brežice, ki so nam omogočile izvedbo raziskave.


Projekt podpirajo:Urad RS za mladino, Mestna občina Maribor, ŠOUMIMG_0937

 

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik