Menu

Dan Evrope s promocijo EVS programa

Dan Evrope in promocija EVS programa

Na dan Evrope, 9. maja, smo v Mladinskem centru Brežice, skupaj s prostovoljci, promovirali pomen prostovoljstva med mladimi, jim predstavili nekaj statističnih podatkov in jih spodbujali h dobrodelnosti in doprinosu družbi nasploh.

Skozi interaktivno delavnico smo predstavili Evropsko prostovoljno službo in mladim pobližje prikazali EVS program, ki letos obeležuje 20. letnico delovanja.

Udeleženci so spoznali  poslanstvo in prvine EVS-a, se pobližje poistovetili z zgodbo bivšega prostovoljca, Aleša, ki je predstavil svojo zgodbo iz Španije in ne nazadnje izvedeli tudi nekaj tehničnih podatkov programa. Predstavili so se tudi promotorji programa v MC-ju, da bodo vedeli na koga in kako se obrniti, če se bodo v prihodnosti vključili v spoznavanje Evrope in drugih dežel, ki so vključene v EVS.

V sklopu mreže Eurodesk, kot regionalnega partner, bomo v MC Brežice nadaljevali s promocijo projektov in možnosti za mlade v Evropski uniji in širše.

Delavnica je potekala kot del aktivnosti, ki jih Nacionalna agencija Movit organizira v okviru kampanje ob 20. obletnici evropske prostovoljne službe, izvajajo pa jih Eurodesk regionalni partnerji po celi Sloveniji.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik