Menu
  • Prebrano 1208 krat

NO HATE, YES 8th za dan žena

Kot partnerji nacionalne mreže kampanije NO HATE Speach Movement smo ob 8. marcu 2016, mednarodnem dnevu žena organizirali aktivnost in se pridružili ozaveščanju na prav poseben način.
 
Ker letos v sklopu Sveta Evrope poteka kampanija proti seksističnem govoru, smo se tudi v Mladinskem centru malo zamislili in dan obeležili tako, da smo obiskali Brežiške srednje šole, dom ostarelih, Mestno hišo ter druge ustanove in skupaj z Društvom študentov Brežice delili nalepke na katerih je napis NO HATE YES 8th ter opozarjali na pomen praznovanja dneva žena in vabili k podpori kampanije proti seksističnim izražanju.
Odziv deklet, dam žena prav prijeten saj so se razveselile rožic, ki so jih podarjali fantje iz DŠB-ja, prav tako pa so se z veseljem priključili naši akciji z nalepkami. Napise so si prilepili na oblačila ali pa si izbrali drugo vidno mest ter delili fotografijo s sporočilom po družabnih omrežjih. Ker nihče ne more spremeniti vsega, vsak pa lahko naredi nekaj bomo v Mladinskem centru Brežice še naprej redno pripravljali aktivnosti v sklopu kampanije.
Vse lepo ob dnevu žena želimo.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik