Teden mladih 

V Mladinskem centru Brežice smo med 1. in 8. julijem prvič izvedli Teden mladih, ko smo pripravili vrsto različnih aktivnosti - koncerte, predstave, stand up in delavnice za mlade.


Uvod v teden je bila kar trikratna otvoritev. Najprej smo ob prisotnosti župana Ivana Molana, direktorice občinske uprave Patricie Čular, Vesne Kržan, ki deluje na področju kulture in mladine v občinski upravi ter članov strokovnega sveta za področje mladine Vinka Hostarja in Barbare Zagorc, otvorili mladinsko sobo, ki je nastala na pobudo mladih, sredstva za izvedbo pa je zagotovila Občina Brežice. Mladinska soba je odprta za vse mlade, z željo po druženju in vključevanju v aktivnosti centra. Otvorili smo tudi fotografsko razstavo mladega fotografa Nika Ureka, ki se nahaja v avli centra, ki je postala že prava galerija in kjer vsem mladim umetnikom omogočamo, da lahko brezplačno razstavijo svoja dela. Stene avle krasi tudi razstava projekta Refresh+, v okviru katerega so mladi lokalni umetniki izdelali zgodbo v stripu o vodovodnem stolpu. Teden mladih smo otvorili tudi s koncertom pevcev Mednarodnega otroškega pevskega festivala.Vikend v znamenju igralske in pevske umetnostiV soboto smo nadaljevali s predstavo Društva IMPRO iz Ljubljane. V nedeljo pa smo v mestnem parku gostili skoraj pravi cirkus, mladi in mimoidoči so se namreč lahko preizkusili v cirkuških veščinah, ki so jih predstavili izvajalci iz športno cirkuškega društva ELEJA. Nedeljski oder Tedna mladih je prevzela Veronika Strnad z bandom. Pričarali so nam prijeten večer ob vrhunski glasbi, ki so ga zaključili mladi glasbeniki na Jam sessionu.Ves čas v ospredju vključevanje mladih

V torek so se na odru v predvajanju elektronske glasbe preizkusili trije mladi DJ-ji, Saša Dejanović, Bine Leben in Borut Matjašič. Naslednji dan smo mlade, ki aktivno sodelujejo v aktivnostih mladinskega centra, nagradili z izletom v Ljubljano, kjer so si ogledali dobro prakso Mladih zmajev: Mobilni mladinski center Ljuba in Drago ter v Mindmaze poskušali uiti iz Sobe pobega. Četrtkov deževen dan smo popestrili s smehom in dobro voljo, saj so se nam v MC-ju pridružili mladi komiki, ki so nam na Odprtem mikrofonu predstavili svoje nove šale. Teden mladih smo v petek zaključili s pretresljivim filmom z naslovom Razodetje, mlade režiserke Sare Krevelj.

Z organizacijo Tedna mladih smo realizirali nekaj letno željo po tovrstnem dogodku in to prav v letu, ko slavimo Evropsko leto mladih, zato je bil ta teden še toliko bolj poseben. Edinstvenega pa ga dela tudi to, da so vse dogodke izvedli mladi za mlade. Hvala vsem, ki ste se Tedna mladih udeležili in s tem podprli mlade pri njihovem ustvarjanju! V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice že sprejemamo namige za teden mladih v naslednjem letu.

Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI
 

12. jul 2022

Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih

29. nov 2022Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih...

PREBERI VEČ

CALL FOR THE VOLUNTEERS

25. nov 2022We need 2 volunteers. You should be at least 18 years old, with at least intermediate level of English, motiva...

PREBERI VEČ

Erasmus + Sport

18. nov 2022 ZPTM-ju odobren projekt Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport...

PREBERI VEČ
Dejavnosti ZPTM Brežice omogočajo Občina Brežice, Zavod za zaposlovanje RS, Urad za mladino ter tržne dejavnosti zavoda. 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×