KARIERNI SEJEM 2022


Na delavnicah, ki smo jih lani izvajali v Mladinskem centru Brežice, se je na pobudo mladih izoblikovala ideja o Kariernem sejmu in 29.9.2022, je ideja tudi zaživela. Mladi so poudarili, da si želijo ostati in delati v Posavju, kar so potrdili tudi rezultati izvedenih anket, zato smo jim skozi sejem in predstavitve delodajalcev želeli prikazati ter približati zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih imajo v Posavju ter jim s tem pomagati pri odločitvah na njihovi karierni poti. Hkrati je bil sejem odlična priložnost za mreženje mladih, šol, podjetij, Zavoda RS za zaposlovanje in nasploh lokalne skupnosti. Z uvodnimi besedami sta nas pozdravila direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ga. Katja Čanžar in župan Ivan Molan, ki sta uradno otvorila Karierni sejem.

Pridružili so se nam osnovnošolci (8. in 9. razred) ter srednješolci (3. in 4. letnik) iz Posavja ter študentje posavskih fakultet, tekom dneva se jih je zvrstilo več kot 400. Zelo smo veseli takšnega odziva ter hkrati hvaležni vsem 35 podjetjem, ki so se odzvali povabilu in se nam včeraj pridružili.

Z nami so bili: Fakulteta za turizem, SIC Brežice - Višja strokovna šola, Šolski center Krško-Sevnica, Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Policijska postaja Brežice, Ino Brežice d.o.o., Knjižnica Brežice, Spar Slovenija, Nomago d.o.o., Agencija Agado, Workforce Slovenija d.o.o., Ljudska univerza Krško, Preis Sevnica d.o.o., Psihološki center Plus Rešitve, RESISTEC UPR d. o. o. & CO. k. d., METALTEC d. o. o., ATHOS Elektrosistemi d. o. o., Robert Bosch d.o.o. Krško, Regionalna razvojna agencija Posavje, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, TPV Automotive d.o.o., Vulkanizerstvo Furlan Dobova, Zdravstveni dom Brežice, Domdesign, d. o. o., Zavod Neviodunum - Posavski Obzornik, Tips d.o.o, GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o., Območna obrtno-podjetniška zbornica Brežice, Zavod RS za zaposlovanje - Območna služba Sevnica, Kovis d.o.o, Posavski muzej Brežice, I.H.S. Krško d.o.o., City Connect d.o.o, Willy Stadler d.o.o., Invalidsko podjetje Lumia.

Poleg sejma pa so se v zgornjih prostorih našega mladinskega centra odvile različne delavnice, in sicer pogovor z mladimi študenti, različnih študijskih smeri, Psihološki center Plus Rešitve so z mladimi izvedli osebnostno/poklicno testiranje, Klara Eva Kukovičič jim je na zanimiv način predstavila kako se pripravijo na razgovor in napišejo življenjepis. Pridružili sta se nama tudi predstavnici Workforce d.o.o. (Mjob), ki sta mladim udeležencem predstavili dijaško in študentsko delo, in sicer informacije o tem kdaj lahko mladi začnejo delati, kako se lotijo iskanja, kako naročijo napotnico, kakšne so njihove pravice in dolžnosti, kako se prijavijo na delo. Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje - Območna služba Sevnica pa je za osnovnošolce, srednješolce in študente, izvedel delavnico, kjer so se pogovarjali o tem, kateri so prvi koraki pri načrtovanju poklicne poti, kako do informacij o poklicih in odločitvah o izbiri šole, kateri pripomočki in katere ostale možnosti so nam pri tem na voljo, o oblikah pridobivanja informacij o poklicih, potrebah, pričakovanjih delodajalcev, načinih aktivnega iskanja zaposlitve, priložnostih pridobivanja kompetenc, ...

Strmimo, da bi takšen dogodek v našem okolju postal stalnica in tudi tisti, ki se nam včeraj niso pridružili, v prihodnjem letu dobijo priložnost obiska in v dogodku prepoznajo možnost mreženja in sodelovanja. 

#evropskoletomladih #EuropeanYearOfYouth
29. sep 2022

Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih

29. nov 2022Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih...

PREBERI VEČ

CALL FOR THE VOLUNTEERS

25. nov 2022We need 2 volunteers. You should be at least 18 years old, with at least intermediate level of English, motiva...

PREBERI VEČ

Erasmus + Sport

18. nov 2022 ZPTM-ju odobren projekt Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport...

PREBERI VEČ
Dejavnosti ZPTM Brežice omogočajo Občina Brežice, Zavod za zaposlovanje RS, Urad za mladino ter tržne dejavnosti zavoda. 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×