PREVENTIVNE DELAVNICE 2021

Cilj preventivnih delavnic je ozaveščanje o mentalnem zdravju, doseganje samozavesti, pomirjenosti in zadovoljstva ter skupno iskanje preventivnih aktivnosti in programov za kakovostno življenje mladih v lokalnem okolju.

Žuram s prijatelji, ne z drogo!
Preventivne delavnice in predavanja programa "Žuram s prijatelji, ne z drogo!" izvajamo na vseh osnovnih šolah Občine Brežice in na SIC Brežice. Z učenci in dijaki se na delavnicah in predavanjih pogovarjamo o različnih vrstah zasvojenosti ter kako se lahko obvarujemo pred drogami. Poudarimo tudi pomen pozitivne samopodobe. V prvem delu potekajo preventivne delavnice, ki jih vodijo prostovoljci in strokovni sodelavci Mladinskega centra Brežice. Drugi del je sestavljen iz strokovnih predavanj s strani Zdravstvenega doma Brežice, CSD Brežice in Policijske postaje Brežice. Naslednja predavanja in preventivne delavnice se bodo izvedle dne 13. 5. 2022 OŠ Cerklje ob Krki, dne 6. 5. 2022 OŠ Brežice, 10. 6. 2022 OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

 
Delavnice na Gimnazija Brežice
V lanskem letu smo v štirih oddelkih 2. letnika Gimnazije Brežice z izvajalko Tjašo Šlibar, socialno pedagoginjo, izvedli delavnice z naslovoma: »Vsi drugačni, a hkrati enaki« in »Agresija med mladimi, partnerstvo ter medsebojni odnosi«.


Za telo, dušo in um
30.8.2021 je skupina mladih, ki so bili udeleženci projekta MI! - mladinski inkubator (ESS projekt), realizirala idejo o dogodku Za telo, dušo in um. K sodelovanju so povabili Anamaya, Čas zate, Etelistaria, RAAW LIFE in Integritas - psihoterapija in svetovanje ter s tem poskrbeli za uro joge, meditacije, masaže in self love delavnice.

Relax soba
V lanskem letu smo se družili, jogirali in sproščali z Anjo Zorko v okviru RELAX SOBE, ki je sprva potekala online. V spomladanskem času smo se prestavili v prostore Anamaya studia. Po napornem šolskem tempu in večurnem sedenju, smo poskrbeli za naše hrbtenice, držo, telo, izboljšali vzorce dihanja, okrepili imunski sistem in se na koncu sprostili. 


 

Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih

29. nov 2022Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih...

PREBERI VEČ

CALL FOR THE VOLUNTEERS

25. nov 2022We need 2 volunteers. You should be at least 18 years old, with at least intermediate level of English, motiva...

PREBERI VEČ

Erasmus + Sport

18. nov 2022 ZPTM-ju odobren projekt Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport...

PREBERI VEČ
Dejavnosti ZPTM Brežice omogočajo Občina Brežice, Zavod za zaposlovanje RS, Urad za mladino ter tržne dejavnosti zavoda. 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×