V MC Brežice imamo v letu 2022 v teku kar nekaj projektov. Med drugim kot partner sodelujemo v projektu Lokalne pobude za EU cilje mladih ter pri sooblikovanju Resolucije o Nacionalnem programu za mladino, pod vodstvom Mladinske Mreže Mama.

Ker je temeljno vodilo oblikovanja mladinskih politik “nič o mladih brez mladih”, bomo v namen priprave lokalne pobude in pogovoru o željah mladih, ki bi jih bilo smiselno vključiti v pripravo tako pomembnih dokumentov, v MC Brežice organizirali regijski posvet, kjer se bodo mladi po skupinah pogovarjali o področjih, ki jih pokrivata tako strategija kot resolucija:
Delavnica bo potekala v četrtek, 7. aprila 2022 v Mladinskem centru Brežice, z začetkom ob 9. uri in bo trajala nekje do 13. ure. Kar bodo mladi oblikovali na delavnici, bodo tudi predstavili lokalnim odločevalcem. Izbrana pobuda se bo tudi izvedla, in sicer v mesecu septembru 2022.

Mlade, ki bodo aktivno sodelovali na delavnici in kasneje pri izvedbi lokalne pobude, bomo peljali na Festival mladih 2022 (koncert), ki bo potekal konec junija 2022 v Ljubljani, v sklopu Evropskega leta mladih 2022, ter na nacionalno konferenco projekta Lokalne pobude za cilje mladih EU, ki bo potekala jeseni 2022, prav tako v Ljubljani.

Ker strmimo k spodbujanju dialoga med mladimi in določevalci in si želimo več mreženja ter aktivne participacije mladih, hkrati pa tudi povezovanja s šolami in drugimi organizacijami, vabimo vse mlade, stare med 13 in 29 let, da se pridružite dogodku.

Prosimo, da nam udeležbo potrdite do 28. marca 2022, na elektronski naslov: nastja.volovec@zptm.si, zaradi lažje nadaljnje organizacije dogodka.

Veseli bomo vašega odziva in udeležbe.
 

07. apr 2022

Pregled izvedenih aktivnosti POJNT

27. jan 2023V sklopu projekta POJNT v MC Brežice izvajamo različne aktivnosti, katerih namen je krepitev podjetniških k...

PREBERI VEČ

Kakovost brežiškega mladinskega dela je prepoznana na nacionalni ravni

19. jan 2023Veseli in počaščeni smo, da so naši dogodki slišani ter videni na nacionalni ravni. Tudi v prihodnje bomo...

PREBERI VEČ

MOJA KARIERA

13. jan 2023Ker si želimo znotraj projekta čim bolj tudi informirati mlade o različnih možnostih, tako na področju ak...

PREBERI VEČ
Dejavnosti ZPTM Brežice omogočajo Občina Brežice, Zavod za zaposlovanje RS, Urad za mladino ter tržne dejavnosti zavoda. 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×