Gvidov gledališki abonma

Nazaj

četrtek, 21. september 2023četrtek, 22. februar 2024

Gvidov gledališki abonma

Vabimo vas, da se pridružite Gvidotovem gledališkemu abonmaju , ki je namenjen otrokom v spremstvu odraslih oseb. Pripravili smo niz 5 nepozabnih predstav, ki bodo vaše otroke popeljale v čarobne svetove, polne domišljije, smeha in pustolovščin.

Dobrodošli v svet gledaliških čarovnij za otroke! 

Naš gledališki abonma ponuja vsebino za otroke od 3. leta do 9. leta starosti. Vsaka predstava je skrbno izbrana in pripravljena, da navduši mlade obiskovalce ter jih popelje na nepozaben umetniški dogodek. Gostujoča gledališča so oblikovala predstave, ki združujejo igro, glasbo, ples, humor in poučne vsebine, da bi otroke navdušili ter spodbudili njihovo domišljijo ter ustvarjalnost.

Prepustite se čarom gledališča in vnesite nekaj magičnega v otroštvo vaših otrok!

 

PROGRAM

Tri kepice prometa (Miškino gledališče)

Četrtek, 28. 9. 2023 ob 17.00
Dolžina predstave: 30 minut

O VARNOSTI V PROMETU, KEPICAH SLADOLEDA IN PINGVINČKU PERKU.

Iskriva zgodba se odvija na križišču A1, kjer gospod Semafor usmerja promet in skrbi za varnost malčkov. Na njegovem križišču se po nerodnosti znajde tudi Perko, neveden pingvinček iz južnega pola. Želi se vrniti nazaj domov, a žal ne pozna prometnih predpisov in pravil obnašanja v prometu. Na pomoč mu priskočijo otroci. Preko zabavne in poučne pesmice se Perko nauči, kaj imajo skupnega sladoled in semaforjeve lučke, otroci pa mu pokažejo še pravilno uporabo kolesarske čelade, kresničke in odsevnika. Z njihovo pomočjo se varno vrne nazaj domov in obljubi, da jim bo pisal. Razglednico iz južnega pola dostavi zabavni poštar Kuvertnik, ki tudi sam večkrat pozabi na pravila obnašanja v prometu.

 

Skriti talent lisjaka Lovra (Pravljična Frtina) - lutkovna

Četrtek, 12. 10. 2023 ob 17.00 
Dolžina predstave: 30 minut

Ko se Lovrovi prijatelji odločijo za tekmovanje, da bi poiskali najbolj nadarjeno žival v gozdu, se Lovrov svet podre. Njegovi prijatelji so boljši od njega pri vsem, kar počnejo. Čeprav nima nobenega posebnega talenta, si Lovro želi, da bi našel nekaj, v čemer je boljši od ostalih. Ampak v čem? Lisjak Lovro v sebi le najde bogastvo in dar, ki ga nato deli z drugimi. Kako že Življenje je lahko vse, kar si želiš… in še mnogo več.
Predstava je zabavna, polna humorja, nastala je po pravljici Kristine Redkevich. Nagovarja in spodbuja otroke, naj se preizkusijo v čim več stvareh, saj bodo na ta način lahko izvedeli svoj talent in v njem resnično uživali.


Začarana Buča (Zavod Enostavno prijatelji)

Četrtek, 16. 11. 2023 ob 17.00
Dolžina predstave: 35 minut 

Dobri čarovnik Uršolin vse svoje prijatelje povabi na čarovniško zabavo. Vabilu pa se odzove tudi nepovabljena gostja, hudobna čarovnica Uršula, ki čarovnika spremeni v bučo, saj ne mara prijaznih in dobrih zabav. Če na pomoč ne bi prihitela dobra čarovnica Ula in otroci, bi čarovnik Uršolin najverjetneje pristal v kakšni bučni omaki.
Posebnosti predstave: Predstava, v kateri navadna deklica postane prava čarovnica.


Majhno težavo imam (Fru Fru) 

Četrtek, 18. 1. 2024 ob 17.00
Dolžina predstave: 35 minut 
LUTKOVNA PREDSTAVA

„Majhno težavo imam,“ je rekel medved izumitelju. „Bi mi mogoče …?“ Toda izumitelj medvedu ne pusti dokončati stavka. Točno ve, kaj potrebuje: par kril. Zaskrbljeni medved gre naprej, hodi iz trgovine v trgovino in vsakič dobi nekaj, česar očitno ne potrebuje – šal, stekleničko zdravil, klobuk, kozarec medu, očala … Vsi točno vedo, kaj medved rabi, nihče pa mu ne prisluhne. Vse dokler ne pride iz mesta na vrh griča, kjer sreča drobno muho.
To je zgodba o osamljenosti, ki jo dobro poznamo vsi. Otroci morda še najbolje vedo, kako je, če te nihče zares ne posluša, in če vsi vedo, kaj je najboljše zate. Hkrati je tudi zgodba o današnjem svetu, ki nas zasipa z materialnimi stvarmi, ki naj bi nas delale srečne. Predvsem pa je zgodba o prijateljstvu. Ker včasih rabiš samo to, da te nekdo sliši in razume, pa čeprav je to čisto navadna muha.

 

Čarobna Vililandija (Miškino gledališče)

Četrtek, 22. 2. 2024 ob 17.00
Dolžina predstave: 30 minut 

Pravljična predstava nas popelje v čudežno deželo Vililandijo, kjer je vse mogoče, tudi zrasti čez noč. A tako kot pri nas imajo tudi v Vililandiji pravila. In kdor ne uboga, mu zraste...
Zgodba o dveh Malinih, ki sta imela nenavadno željo postati velika čez noč, vas bo nasmejala, hkrati pa spomnila, kako lepo je biti otrok. V deželi Vililandiji imajo namreč čudežno napravo Činkušampi, ki pričara prav vse in s katero lahko čarajo le Velini. A kljub temu, da je činkulinkanje za Maline prepovedano, se Malina odločita, da se bosta začinkulinkala v Velina in čez noč zrasla.

 

CENA ABOMAJA

Nakup možen v MC KLUB od 14. 7. 2023 

Odrasli – spremljevalec z otrokom: 15 € + 25 €

Odrasli – spremljevalec z dvema ali več otroki: 15 € + 20 € + 20 € + …

Dodaten odrasli spremlejavlec: 15 €

Cena posamezne vstopnice: 6 eur (oseba) - na dan dogodka

 

V času MESTNE PROMENADE - 10 % na izbran abonma. 


 

  • Občina Brežice
  • MI! - mladinski inkubator
  • PiMP
  • Quality Label for Youth Centres
  • Ministrstvo za kulturo
  • Naložba v vašo prihodnost