Portal Evropske solidarnostne enote (ESE)

Nazaj

Portal Evropske solidarnostne enote (ESE) Portal Evropske solidarnostne enote (ESE) je namenjen združevanju mladih in organizacij. 

Na portalu se lahko registrirajo mladi, stari med 17 in 30 let, in preko njega iščejo priložnosti za sodelovanje v projektih ESE, izrazijo zanimanje zanje ter se povežejo z organizacijami, ki izvajajo projekte. Preko portala bodo mladi lahko dostopali tudi do splošnega spletnega usposabljanja za vse sodelujoče v programu ESE, po končanem projektu pa pridobili potrdilo o udeležbi.

Projekti prostovoljstva mladim nudijo priložnosti za prostovoljsko delo. Dela odgovarjajo na pomembne potrebe družbe, prispevajo h krepitvi skupnosti in ob tem prostovoljcem omogočajo, da pridobivajo uporabne izkušnje, veščine in kompetence za svoj osebni, izobraževalni, socialni, državljanski in profesionalni razvoj, s čimer se izboljšuje njihova zaposljivost.

Gre za novo pobudo Evropske unije, ki mladim omogoča prostovoljsko delo ali sodelovanje pri projektih v svoji državi ali tujini v dobro skupnosti in ljudi po vsej Evropi. Evropska solidarnostna enota je namenjena mladim od 18. do 30. leta starosti. Projekti v okviru Evropske solidarnostne enote trajajo od dveh mesecev do enega leta ter se običajno izvajajo v državah članicah EU. Mladi morajo biti za udeležbo v projektih prostovoljstva registrirani na portalu evropske solidarnostne enote.

Stopite v stik