Projekt CLIMEART

Glavni namen projekta je spodbujanje, mobilizacija, motivacija in proaktivno delovanje mladih posameznikov ter vključevanje ranljivih skupin za njihovo večjo socialno vključenost. S projektom omogočamo krepitev kulturnih kompetenc v nevladnih organizacijah, ki izvajajo aktivnosti s pripadniki ranljivih skupin.

S projektom združujemo probleme regije in izkoristek zgodovinske danosti ter ju družno predstavljamo širši javnosti z namenom spoznavanja iztočnic pomena kulturne dediščine za prihodnost. Pri tem se osredotočamo na okoljevarstvene probleme in skozi program izvajamo aktivnosti, ki so pripomogle k večji ozaveščenosti o okoljevarstveni problematiki s ciljem, da preko dediščine z vključitvijo kulturnih dogodkov ozaveščamo ljudi in rešujemo okoljevarstvene probleme. Glavna aktivnost, ki je bila načrtovana in izvedena, je gledališke predstave na temo podnebnih sprememb. Zraven tega so mladi že oblikovali različne aktivnosti v podpori okolju, kulturni dediščini, vključevanju mladih z manj priložnostmi, aktivni participaciji mladih in informiranju.

V projekt smo vključili dva prostovoljca iz tujine, ki sta pomagala s svojimi izkušnjami in različnimi pogledi na dokončno podobo že izvedenih aktivnosti aktivnostih. Projekt je bil soustvarjen z lokalnimi prostovoljci, ki že imajo nekatere ideje, kako vse skupaj izpeljati. Mlada prostovoljca sta se aktivno vključevala v vse dejavnosti našega centra; sodelovanje pri delavnica, sodelovanje in izvedba otroških delavnic, sodelovanje pri pripravi programa. Hkrati sta aktivno informirala in predstavljala program prostovoljstva v okviru Evropske solidarnostne enote in spodbujala mlade k izvedbi samostojnih solidarnostnih aktivnosti.

Glavni cilj je vsekakor vključiti mlade v aktivno prepoznavanje okoljevarstvene problematike ter preko kulturnih dogodkov ozavestiti lokalno skupnost in osmisliti principe reševanja okoljevarstvenih težav.

Aktivnosti v projektu so:

Projekt sofinancira Evropska solidarnostna enota Evropske unije.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Imate kakšno vprašanje?

Lahko nam pišete na mcb@zptm.si ali nas pokličite na 05 90 837 90. Ali pa preprosto izpolnite spodnji obrazec.

Potrudili se bomo, da odgovorimo v najkrajšem možnem času.
Dejavnosti ZPTM Brežice omogočajo Občina Brežice, Zavod za zaposlovanje RS, Urad za mladino ter tržne dejavnosti zavoda. 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×