ReFresh+

 
Projekt REFRESH+ je mednarodni projekt, s področja kulturne dediščine in umetnosti, ki se izvaja v sklopu Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (Mladinski center Brežice) je v sodelovanju z Občino Brežice, Posavskim muzejem Brežice in KUD Franjo Stipovšek Gimnazije Brežice oblikovala skupino mladih umetnikov, ki so na prej izbrano legendo – Vodovodni stolp: Ljubezen v višavah, obudili legendo.

Skupina mladih umetnikov je sestavljena iz različnih profilov mladih udeležencev. Tako z umetniki s področja odrske igre, snemanja, pisanja, slikanja, plesa, kot tudi z arheološkega in turističnega področja. Za pridružitev k projektu so se odločili iz različnih razlogov. Nekateri so v tem videli odlično priložnost za razvijanje svojih veščin, spoznavanje legende, sodelovanje v skupini, drugi pa z možnostjo prispevanja k vsebini s študijskega vidika ter vključevanja zaradi osebne note in povezanosti z Vodovodnim stolpom.Legenda Vodovodnega stolpa mladi predstavljajo v obliki stripa. Združili so človeka in naravo, ki oblikujeta skupni prostor v določenem obdobju zgodovine Brežiške okolice. Izpostavili smo vodo, ki je predstavljena v obliki ženske. Potuje skozi zgodovinska obdobja in srečuje običajne ljudi v tistem času, ko so živeli s svojimi skrbmi, ljubeznimi, tegobami in pričakovanji - tako kot mi danes. Zgodba nas vodi do izgradnje vodovodnega stolpa in njegovega pomena v tistem času. Celotna zgodba je v obliki stripa, ki pa nima  klasičnega konca, saj s podano končno mislijo osebo spodbujamo k razmišljanju o prihodnosti človeka, povezanega z vodo. Tako lahko bralec/bralka sam/a naredi zaključek celotne zgodbe. 

OBJAVA POSAVSKI OBZORNIK: Mladi brežiški občani skozi strip oživeli legendo o vodovodnem stolpu https://www.posavskiobzornik.si/kultura/mladi-breziski-obcani-skozi-strip-oziveli-legendo-o-vodovodnem-stolpu-94965

Imate kakšno vprašanje?

Lahko nam pišete na mcb@zptm.si ali nas pokličite na 05 90 837 90. Ali pa preprosto izpolnite spodnji obrazec.

Potrudili se bomo, da odgovorimo v najkrajšem možnem času.
Dejavnosti ZPTM Brežice omogočajo Občina Brežice, Zavod za zaposlovanje RS, Urad za mladino ter tržne dejavnosti zavoda. 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×