Pridobljenih 450.000 EUR za mentorirane športne vsebine za mlade

V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice) smo v iztekajočem se tednu zaključili z vnosom zahtevanih dokazil na evropski portal za projekte, ki so financirani direktno iz Evropske Komisije. Sicer smo se novice o odobritvi našega projekta Z roko v roki razveselili že septembra, a je birokracija terjala kar 2 meseca dela.

Z roko v roki (Sports and health go hand in hand)

Na skupni razpoložljiv proračun Evropske Komisije za projekte športa za leto 2022 se je prijavilo 506 organizacij.  Na področju evropskih športnih dogodkov, kjer so mogoče najvišje dotacije, je bilo za sofinanciranje priporočenih 20 projektov. Devetim organizacijam iz vse Evrope nam je odobren maksimalen znesek sofinanciranja in sicer v višini 450.000 EUR.

Vse projektne aktivnosti bomo izvedli v Brežicah

Šport in zdravje gresta z roko v roki in ponujata ljudem po vsem svetu, različnih sposobnosti in starosti, priložnost za srečnejše, bolj zdravo in produktivnejše življenje. S športom bomo v projektu Z roko v roki naslavljali večinoma mlade, ki so ciljna skupina projekta in lahko s svojim aktivnim preživljanjem prostega časa naredijo veliko za svoje dobro počutje in zdravo življenje. Glavni namen projekta bo povečati stopnjo udejstvovanja mladih v športu. To bomo dosegli z izvajanjem inovativnih oblik športne rekreacije in z organizacijo največjega evropskega mednarodnega športnega tabora t.i. HEPA CAMP, kjer bo v šestih tednih športnih aktivnosti v Mladinskem centru Brežice vključenih 420 mladih iz 11 držav. Seveda v želji, da v športni kamp vključimo tudi vse zainteresirane mlade občane, ki bodo tudi sicer sodelovali v drugih projektnih aktivnostih.

Dan odprtih vrat in predstavitev ter vpis v projektne aktivnosti

V ZPTM Brežice bomo v začetku projekta, ki se bo uradno začel 1.12.2022 in bo trajal 18 mesecev, izvedli dan oziroma teden predstavite športnih aktivnosti ter brezplačni vpis vanje. Ob tej priložnosti vabimo k pridružitvi v projekt Z roko v roki lokalne športne pedagoge in vse športne navdušence, ki se zavedate, da sta rekreacija in šport temelj zdrave družbe.

Info o projektu: katja.canzar@zptm.si

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

  • Občina Brežice
  • MI! - mladinski inkubator
  • PiMP
  • Quality Label for Youth Centres
  • Ministrstvo za kulturo
  • Naložba v vašo prihodnost

Stopite v stik

MC Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice

+386 590 83 790