Novice

(: )

297 mladih vključenih v športne aktivnosti

297 mladih vključenih v športne aktivnosti

Projekt Hand in Hand

V sklopu projekta Hand in Hand smo v mesecu aprilu ponovno izvajali športne HEPA kampe, tokrat s poudarkom na vključenost mladih iz lokalnega okolja.

Izvedli delavnico grafitiranja, olepšali Brežice

Izvedli delavnico grafitiranja, olepšali Brežice

V petek, 19. 4. 2024 smo izvedli delavnico grafitiranja, ki jo je že septembra ekipa mladih napovedala s prijavo v sklopu projekta Moja akcija. Pri izvedbi delavnice sta nam pomagala grafiterja Aljaž in Tomaž, ki se z grafiti ukvarjata že dalj časa.

Uspešno izpeljali Eurotlon

Uspešno izpeljali Eurotlon

V četrtek, 18. 4. 2024 ob 11.00, se je v Mladinskem centru Brežice odvila poučna in navdihujoča aktivnost v okviru Evropskega tedna mladih – Eurotlon. Dogodek je združil 89 dijakov iz Strokovno izobraževalnega centra Brežice, ter jim poudaril pomen Evropske unije in prihajajočih evropskih volitev.

Facilitation ON&Off

Facilitation ON&Off

Med 11. in 16. marcem 2024 je v Španiji, natančneje v mestu Oviedo, potekalo izobraževanje z naslovom Facilitation ON&Off. 

Mladi volijo

Mladi volijo

projekt Glas mladih

V sklopu projekta Glas mladih smo izvedli usposabljanje To Vote or Not to Vote po metodah neformalnega izobraževanja, v katerem smo mladim približali volitve in politično participacijo. Mladim smo skozi interaktivne delavnice predstavili politične procese, voltive, vlogo političnih strank, volilne sisteme in odločanje v parlamentu, s poudarkom na evropskih volitvah. 

Leto 2023 - leto inovacij in napredka

Leto 2023 - leto inovacij in napredka

Izjava za javnost

V letu 2023 je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice) uspešno izvedel in podprl široko paleto projektov in pobud, ki so obogatile našo skupnost in prispevale k trajnostnemu razvoju regije. Z uporabo 905.879,65 EUR nepovratnih sredstev smo izpolnili in presegli naše zaveze do skupnosti, s posebnim poudarkom na področjih izobraževanja, športa, kulture in trajnostnega razvoja.

Vtisi iz praktičnega usposabljanja

Vtisi iz praktičnega usposabljanja

Študentje Višje strokovne šole Brežice

Objavljamo vtise iz praktičnega usposabljanja študentov Višje strokovne šole Brežice. 

Študijski obisk projekta Out of the City v Srbiji

Študijski obisk projekta Out of the City v Srbiji

projekt Out of the City

V sklopu projekta Out of the City smo se udeležili tridnevnega študijskega obiska, ki ga je organiziralo mladinska organizacija Pokret Gorana Vojvodine v Eko Centru Radulovački v Sremskih Karlovcih (Srbija). Obisk je bil namenjen spoznavanju dobrih praks na področju ruralnega mladinskega dela. V okviru projekta smo partnerji iz Slovenije, Srbije, Italije in Romunije raziskovali, kako izboljšati kakovost mladinskega dela na podeželju. Iz Slovenije se je študijskega obiska udeležilo šest oseb, dve mladinski delavci ter štiri mladinske fasiliatorke iz Mladinskega centra Brežice. Namen projekta Out of the City je razvoj metodologije ruralnega mladinskega dela. 

Stran 1 od 10 (Vseh vnosov: 96)

Stopite v stik