Izvedli delavnico grafitiranja, olepšali Brežice

Nazaj

Izvedli delavnico grafitiranja, olepšali Brežice

V petek, 19. 4. 2024 smo izvedli delavnico grafitiranja, ki jo je že septembra ekipa mladih napovedala s prijavo v sklopu projekta Moja akcija. Pri izvedbi delavnice sta nam pomagala grafiterja Aljaž in Tomaž, ki se z grafiti ukvarjata že dalj časa.

Delavnica se je pričela ob 15. uri, ko  smo se najprej zbrali na športnem igrišču pri Mladinskem centru, kjer sta nam izvajalca delavnic predstavila osnove grafitiranja, kako se lotiti posameznih linij in oblik, kakšne barve in nastavke uporabiti in splošno rokovati s pripomočki pri ustvarjanju grafitov. Vsi sodelujoči so imeli priložnost povaditi na kartonih, da je kasneje na sami steni risanje lažje teklo. Po eni uri vaje smo se odpravili do mostu pri Vodovodnem stolpu Brežice, saj so si ta prostor mladi že septembra izbrali in mu želeli lično spremeniti podobo. Za grafitiranje na  izbrani lokaciji so mladi prijavitelji pridobili tudi uradno soglasje Občine Brežice. 

Aljaž in Tomaž sta na steno izrisala osnovno obliko, in sicer napis BREŽICE, udeleženci pa so se razdelili v pare, kajti vsak je pobarval polovico črke, da so ustvarili čim bolj barvit napis. Nato so se naučili še senčenja ter ustvarjanja samega ozadja, da so čim bolj prekrili stare grafite, ki so bili na steni. Aljaž in Tomaž sta udeležencem prepustila res veliko prostega ustvarjanja, da so se mladi počutili popolno vključeni v oblikovanje končne podobe. Izvajalca sta poleg tega narisala še Vodovodni stolp ter grb Občine Brežice. 

Udeleženci so bili zelo veseli s končnim izidom, ter s samim potekom delavnice, prav tako pa je vse navdušil tudi odziv občanov, ki jim je bil končni izdelek po slišanem zelo všeč. Z veseljem bi kaj podobnega še ponovili, saj je nam je skupaj odlično uspelo.

Izvedli delavnico grafitiranja, olepšali Brežice
Izvedli delavnico grafitiranja, olepšali Brežice
Izvedli delavnico grafitiranja, olepšali Brežice

Kontakt