Najboljši rezultat fasilitacije v Sloveniji

Rezultat letne evalvacije orodja za merjenje učinkov mladinskega dela Logbook – Brežice je prikazal, da Mladinski center Brežice dosega odlične rezultate, ki jasno kažejo na kakovostno opravljeno mladinsko delo. V letu 2022 je bilo izvedenih 72 aktivnosti, v skupnem trajanju 244 ur. Aktivnosti se je udeležilo 1.270 mladih, v izvajanju je sodelovalo 48 prostovoljcev. Navdušuje dejstvo, da aktivnosti mladinskega dela v občini Brežice vsekakor sooblikujejo mladi, na podlagi lastni želja in potreb. Kar 68% izvedenih aktivnosti je bilo fasilitiranih s strani mladih. To pomeni, da so mladi sodelovali v načrtovanju, izvedbi in v evalvaciji aktivnosti. Mladi v občini Brežice torej aktivno sooblikujejo lokalno dogajanje in pridobivajo praktična znanja ter izkušnje na poti prehoda iz mladosti v odraslost. Izpostavimo naj, da gre za najboljši rezultat fasilitacije v celotni Sloveniji.  

Predstavitev dobre prakse ob zaključku evropskega leta mladih

V sredo, 18. januarja, smo se udeležili zaključnega dogodka evropskega leta mladih, ki je potekal v organizaciji Urada RS za mladino. Na dogodku smo obeležili dosežke preteklega leta in prisluhnili primerom dobrih praks (dogodkov), ki so zaznamovali evropsko leto mladih, ter predstavitvi tiskane izdaje zbornika Prostori za mlade, v katerem boste našli opis prostorov tudi našega mladinskega centra in hostla.

Pri pregledu dogodkov, ki so se v sklopu evropskega leta mladih odvili širom Slovenije, je bil Karierni sejem, ki smo ga lani v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice organizirali v prostorih MC Brežice, prepoznan kot primer dobre prakse. Tako smo včeraj na zaključnem dogodku aktivno sodelovali in udeležencem predstavili pripravo, organizacijo in potek kariernega sejma.

Veseli in počaščeni smo, da so naši dogodki slišani ter videni na nacionalni ravni. Tudi v prihodnje bomo stremeli k organizaciji dogodkov, ki bodo pripomogli k aktivnemu vključevanju mladih v družbo ter širjenju njihovega glasu.

  • Občina Brežice
  • MI! - mladinski inkubator
  • PiMP
  • Quality Label for Youth Centres
  • Ministrstvo za kulturo
  • Naložba v vašo prihodnost

Stopite v stik

MC Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice

+386 590 83 790