Uspešno izpeljali Eurotlon

Nazaj

Uspešno izpeljali Eurotlon

V četrtek, 18. 4. 2024 ob 11.00, se je v Mladinskem centru Brežice odvila poučna in navdihujoča aktivnost v okviru Evropskega tedna mladih – Eurotlon. Dogodek je združil 89 dijakov iz Strokovno izobraževalnega centra Brežice, ter jim poudaril pomen Evropske unije in prihajajočih evropskih volitev.

Osrednja aktivnost je bil Kahoot kviz o evropskih volitvah, ki bodo potekale 9. junija 2024. Dijaki so bili razdeljeni v ekipe, pri čemer je vsaka ekipa simbolizirala eno od držav Evropske unije. Vsak pravilen odgovor na kviz je predstavljal pomemben korak naprej proti cilju in bližje zmagi na Eurotlonu.

Na ciljni črti so slavile tri države: Slovenija, Madžarska in Hrvaška. Posebno priznanje pa je šlo Sloveniji, ki je zraven pokala osvojila tudi voden obisk hiše EU z ekipo Mladinskega centra Brežice. 

Glavni namen dogodka Eurotlon v MC Brežice je bil približati mladim evropske volitve in jih spodbuditi k aktivni udeležbi v političnem procesu. Mladi so se skozi aktivnost ne le zabavali, ampak so tudi pridobili pomembno znanje o delovanju Evropske unije in vložili svoj trud v skupno ciljno ozaveščanje o pomenu demokratičnega procesa ter aktivnega državljanstva.

Kot je povedal eden od dijakov: "Bilo mi je super, veliko smo se naučili o Evropski uniji." – Luka, 17

Njegove besede odražajo pozitivno izkušnjo, ki so jo doživeli udeleženci dogodka.

Eurotlon v MC Brežice je tako bil več kot le tekmovanje – bil je korak k spodbujanju aktivne udeležbe mladih v evropskem političnem procesu ter poudarjanju pomembnosti njihovega glasu in prispevka v prihodnosti Evrope. Le opolnomočeni mladi so lahko aktivni za prihodnost.

#Eurotlon #EvropskiTedenMladih #EUyouthweek #EYW2024

Uspešno izpeljali Eurotlon
Uspešno izpeljali Eurotlon
Uspešno izpeljali Eurotlon
Uspešno izpeljali Eurotlon

Kontakt