V soboto je bilo izvedeno usposabljanje za izvajalce novih mladinskih delavnic

Nazaj

V soboto je bilo izvedeno usposabljanje za izvajalce mladinskih delavnic

V soboto, 15. 4., smo začeli z usposabljanjem štirih novih izvajalk za mladinske delavnice, ki se bodo predvideno v šolskem letu 2023/2023 izvajale na šolah v Občini Brežice. 

Štiri osebe so začele z usposabljanji za izvajanje mladinskih delavnic. Vse izvajalke so že dobro seznanjene z Mladinskim centrom Brežice in mladinskim delom ter fasilitacijo, zato je usposabljanje teklo brez zapletov. 

Udeleženke so prejele gradivo, ki ga bodo lahko uporabile v prihajajočem šolskem letu. Načrtujejo izvedbo delavnic za pedagoge, ki se bodo krepili na področju iger, ki jih v razredu uporabljajo za dvig energije in poživitev; za učence in dijake načrtujejo kar sedem delavnic, in sicer že tradicionalne delavnice Žuram s prijatelji, ne z drogo, Poklicna orientacija, Seks, splet in samopodoba, Človekove pravice so za vse, Jaz zmagam, ti zmagaš (delavnica socialnih veščin), Aktivno z MC Brežice ter teambuildinge, namenjene skupinam mladih. 

Usposabljanje je potekalo tako, da je bila izvedena predstavitev delavnic, potem pa je certificirana trenerka z udeleženkami izvedla iz vsake delavnice nekaj vsebinsko ali izvedbeno zahtevnejših vaj. Posebej je predstavila tudi t.i. energiserje in icebreakerje, ter evalvacijske vaje. 

V prihajajočem šolskem letu, so se strinjale, pa se bo pred vsako delavnico sledilo še usposabljanje, namenjeno specifični delavnici, na kateri bodo udeleženke same testirale gradivo. 

  • Občina Brežice
  • MI! - mladinski inkubator
  • PiMP
  • Quality Label for Youth Centres
  • Ministrstvo za kulturo
  • Naložba v vašo prihodnost

Kontakt