Vtisi iz praktičnega usposabljanja

Študentje Višje strokovne šole Brežice

Nazaj

Vtisi iz praktičnega usposabljanja

Objavljamo vtise iz praktičnega usposabljanja študentov Višje strokovne šole Brežice. 

Ana

Moje doživetje v Mladinskem centru je bilo izjemno navdihujoče. Skozi pestro paleto dejavnosti sem spoznavala nove veščine in znanja, ki so mi odprla nova obzorja. Veliko zaslug za to gre mentorjem Taji in Anji, ki sta mi vedno stala ob strani s svojo podporo in modrostjo. Mladinski center mi je bil kot varno zavetje, kjer sem se lahko razvijala in odkrivala svoje talente. V celoti sem hvaležna za vse, kar sem se naučila in doživela v tem čudovitem okolju.

Anamari 

V Mladinskem centru sem preživela nepozabno izkušnjo. Od samega začetka sem začutila pozitivno energijo in gostoljubnost, ki sta me hitro potisnili v udobno okolje. Skozi različne dejavnosti in delavnice sem spoznala zelo veliko novih stvari in se naučila veliko uporabnih veščin. Posebej sem navdušena nad dejstvom, da sem se naučila veliko o sebi. Zelo pa bi pohvalila mentorici Tajo in Anjo saj sta bili zelo prijazni ter vedno pripravljeni pomagati. Prav zaradi Taje in Anje sem se počutila del skupine, ki je bila vedno pripravljena podpreti in pomagati drug drugemu. Njuna pozitivna energija je bila nalezljiva in je prispevala k najboljšim trenutkom v Mladinskem centru. Brez njiju moja izkušnja v Mladinskem centru ne bi bila enaka.  Mladinski center mi je omogočil prostor za osebno rast in razvoj, kjer sem se lahko osredotočila na svoje interese in strasti. V celoti lahko rečem, da sem se imela v Mladinskem centru resnično super in sem hvaležna za vse izkušnje, ki sem jih pridobila

Benjamin

Nikoli si nisem mislil, da bi lahko kje drugje bolje opravljal prakso kot v Mladinskem Centru Brežice. Že ob prvem srečanju sem začutil, da je to prostor, kjer se spoštuje vsak posameznik in se vsaka ideja cenijo. Odnos mentorjev in ostalih zaposlenih je bil izjemno topel in podporen, kar me je resnično navdušilo. V Mladinskem Centru Brežice nisem bil zgolj nekdo, ki opravlja prakso, ampak sem se počutil kot del kroga ljudi, ki si prizadevajo za isti cilj - ustvarjanje pozitivnega vpliva na skupnost. Že od prvega dne sem se počutil dobrodošlega. Mentorji so bili izjemno pozorni na naše potrebe in želje ter so se trudili, da smo se vsi počutili sprejete in vključene. Naloge, ki smo jih dobivali, so bile skrbno prilagojene našim sposobnostim in interesom, kar je bilo izjemno motivacijsko. Namesto da bi nas preprosto postavili pred delo, so nas mentorji spodbujali k razmišljanju, kreativnosti in samostojnosti, kar je pripomoglo k temu, da smo se vsi počutili, kot da resnično prispevamo k skupnemu cilju. Odnos med mentorji in praktikanti je bil nekaj posebnega. Ne le, da smo se lahko obrnili nanje za pomoč in nasvete, ampak smo se resnično počutili, kot da smo del njihovega tima. Vsak naš dosežek je bil pozitivno sprejet, vsaka napaka pa priložnost za učenje in rast. Ta spoštljiv in podporen odnos je naredil izkušnjo prakse v Mladinskem Centru Brežice resnično nepozabno. Prav zaradi teh izjemnih odnosov in pozitivnega vzdušja sem lahko izkoristil priložnosti, ki so se mi ponudile, in razvil svoje veščine ter osebnost. Vsak dan sem se veselil novega dneva v centru, saj sem vedel, da me čaka stimulativno okolje, kjer bom lahko delal na projektih, ki me zanimajo, in kjer bom lahko soustvarjal nekaj resnično posebnega. V Mladinskem Centru Brežice sem našel več kot le prakso - našel sem skupnost ljudi, ki so me sprejeli in podprli ter mi pomagali rasti in se razvijati. Ta izkušnja mi bo ostala v nepozabnem spominu, saj sem se v njej počutil resnično dobrodošlega in cenjenega. Hvaležen sem za priložnost, da sem lahko delal v tako čudovitem okolju, in upam, da bom lahko tudi v prihodnosti svoje znanje in izkušnje uporabil za dobrobit skupnosti.

Vtisi iz praktičnega usposabljanja

Kontakt