Novice

Nazaj

(: )

Prijavi se in soorgnaiziraj Vaške igre!

Prijavi se in soorgnaiziraj Vaške igre!

Projekt Out of the City

Vsi mladi, med 18. in 30. letom starosti vabljeni, da se nam pridružite pri soorganizaciji Vaških iger v mestu - na Mestni promenadi! 

Digitalna zasvojenost

Digitalna zasvojenost

Prid' na čvek petek

V petek, 16. 2. 2024, smo v sklopu Prid' na čvek petka izvedli delavnico o digitalni zasvojenosti.

416063562_723294996563058_6372187641426379761_n

EYE Brežice

Ljubljana, 16. 2. 2023 – V Slovenijo prihaja EYE (European Youth Event), evropski mladinski dogodek, ki združuje mlade iz celotne Evropske unije, da razpravljajo o ključnih družbenih vprašanjih ter oblikujejo in izmenjujejo svoje ideje o prihodnosti Evrope. Poleg Berlina (Nemčija), Vilne (Litva) in Forlija (Italija) bodo Brežice med 23. in 26. majem 2024 gostile lokalno izvedbo dogodka – EYE Brežice. Združil bo več kot 200 mladih, starih med 16 in 30 let, iz Slovenije in okoliških držav.

Nov priročnik projekta Učenja pod krošnjami

Nov priročnik projekta Učenje pod krošnjami

Skupina naših aktivnih mladih je v sklopu projekta Učenje pod krošnjami, ki so ga sami prijavili na Evropsko solidarnostno enoto kot projekt solidarnosti, izdelala tudi priročnik.

European Youth Event v Brežicah

Sooblikuj program lokalnega EYE dogodka v Sloveniji

Mreža MaMa: European Youth Event v Sloveniji

Z veseljem sporočamo, da Mreža MaMa v letu 2024 v sodelovanju z Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Občino Brežice in Mladinskim svetom Slovenije organizira EYE Brežice, lokalno izvedbo dogodka EYE (European Youth Event), ki bo potekal od 23. do 26. maja 2024 v Brežicah. 

Vtisi in refleksije

Vtisi in refleksije

Študentka na integrirani praksi piše

Tjaša je stara 21 let, študira socialno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V sklopu predmeta Metodika socialno pedagoškega dela, pod mentorstvom profesorice Nataša Zrim Martinjak in asistentke Ane Bešter, študentje 3. letnika opravljajo integrirano praktično usposabljanje. 

Tjašine vtise in refleksijo si lahko ogledate v priponki. Spoiler alert: opravila je z odliko! 

Strateško načrtovanje programa

Strateško načrtovanje programa

Ponovno sodelovanje s Svetom Evrope

V decembru nam je Svet Evrope nudil tudi podporo pri izdelavi strateškega načrta za leti 2024 in 2025. Izvedl so obisk Coaching in strateško načrtovanje programa, ki ga je vodila Natalia Chardymova, neodvisna strokovnjakinja, članica skupine strokovnjakov za program Znak kakovosti za mladinske centre. Na izvedbi so bili prisotni Alja Kovačič, vodja MC Hostla in koordinatorka znaka kakovosti Sveta Evrope, Anja Krušnik Cirnski, mladinska terenska delavka in Taja Vranetič, koordinatorka mladinskih programov. 

Prid’ na čvek petek

Fake News Indikatorji_ke

Prid' na čvek petek

15. decembra smo v Mladinskem centru Brežice izvedli delavnico Fake News Indikatorji_ke v sodelovanju z Mrežo MaMa. 

Namen projekta  je prispevati k razvoju kritičnega razumevanja in presojanja informacij v medijih in na spletu. Iz tega izhaja splošni cilj projekta, ki je opolnomočenje državljanov_k za prepoznavanje dezinformacij v medijih in na spletu ter razumevanje sovražnega govora v teh in njegovih posledicah za ranljive družbene skupine.

Mladi ZA šport v Brežicah

Mladi ZA šport v Brežicah

Priprava ukrepov za dvig športne aktivacije in srečanje z odločevalci

Priprave ukrepov in okrogle mize z odločevalci so se udeležili mladi, stari med 16-21 let, vsi dijaki športnih oddelkov gimnazije Brežice, ki so po večini športno aktivni v občini Brežice. Mladi so bili resnično aktivni in dejavni, s prihodom in aktivnim sodelovanjem so pokazali in izrazili tudi željo po aktivni participaciji, vplivanju na odločitve in sodelovanju.
 

Udeležba na dogodku Logbook – predstavitev rezultatov letne evalvacije

Udeležba na dogodku Logbook – predstavitev rezultatov letne evalvacije

V sredo, 13. decembra 2023, smo se udeležili predstavitve rezultatov letne evalvacije. Logbook je orodje za spremljanje in beleženje učinkov mladinskega dela, s pomočjo katerega občina na podlagi kazalnikov razvija kakovost mladinskega dela na lokalni ravni. Evalvacija pa je bila namenjena rezultatom cele Slovenije.

Stran 2 od 10 (Vseh vnosov: 94)

Kontakt