Novice

Stran 3 od 4 (Vseh vnosov: 38)

Regijski posvet za mlade

18. april 2022

Brežice, 7. april 2022 – V evropskem letu mladih Urad RS za mladino v sodelovanju z Mrežo MaMa in mladinskimi centri po vsej Sloveniji prireja regijske posvete z mladimi za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu za mladino (NPM). 

Regijski posvet 7. 4. 2022

28. marec 2022

V MC Brežice imamo v letu 2022 v teku kar nekaj projektov. Med drugim kot partner sodelujemo v projektu Lokalne pobude za EU cilje mladih ter pri sooblikovanju Resolucije o Nacionalnem programu za mladino, pod vodstvom Mladinske Mreže Mama.

Komunikacija, ki gradi (za)upanje - Monika Legnar (predavanje)

24. februar 2022

V četrtek, 24. 2. 2022 ob 18. uri smo udeleženci predavanja poslušali in se pogovarjali z Moniko Legnar, ki nam je predstavila komunikacijo in kako lahko s pravim načinom komuniciranja z otrokom oz. mladostnikom vzpostavimo zaupanje v nas in v njih. Dotaknili smo se tudi delovanja možganov najstnikov in si poskusili razjasniti koliko in kdaj ponuditi pozornosti otroku, ki težko počaka na odziv starša med pogovorom z odraslimi. 

Evropsko leto mladih 2022

7. februar 2022

Svet Evropske unije je 10. decembra 2021 potrdil dogovor političnega trialoga z Evropskim parlamentom in tako določil leto 2022 za evropsko leto mladih.

Informiranje mladih

15. september 2021

V MC Brežice skrbimo za promocijo in vidnost dogodkov preko različnih kanalov, in sicer preko info točk, družbenih omrežij (facebook, instagram, ...), spletne strani www.mc-brezice.si, tiskanih medijev ipd. O dogodkih mlade informirajo tudi mladinski delavci, ki s prostovoljci obiskujejo šole in jim predstavljajo program, načrte in možnosti vključevanja v mladinskem centru, napovednike delavnic in ostalih dogodkov objavimo tudi v lokalnih medijih, na portalu mlad.si in na spletnih straneh organizacij, s katerimi sodelujemo.

Preventivne delavnice 2021

10. januar 2020

Cilj preventivnih delavnic je ozaveščanje o mentalnem zdravju, doseganje samozavesti, pomirjenosti in zadovoljstva ter skupno iskanje preventivnih aktivnosti in programov za kakovostno življenje mladih v lokalnem okolju.

Delavnica za krepitev kompetenc 2021

8. januar 2020

Z delavnicami za krepitev kompetenc želimo zagotoviti večjo zaposljivost in zaposlenost mladih. Hkrati želimo z inovativnimi pristopi prispevati k zaposlovanju mladih ter reševanju problematike brezposelnosti mladih. Z delavnicami skušamo na trajnostni način okrepiti kompetence za aktivno državljanstvo in spodbudili družbeno priznanje teh kompetenc.

Praktično usposabljanje

6. januar 2020

Zavedamo se, da so izkušnje na vstopu na trg dela zelo pomembne, zato v Mladinskem centru Brežice dijakom in študentom nudimo možnost opravljanja prakse. S tem jih želimo opolnomočiti in jim pomagati pri pridobivanju izkušenj za prve korake na njihovi karierni poti. 

Razstave v Mladinskem centru Brežice

5. januar 2020

Mladim nudimo prostor in finančno pomoč pri natisu ali printu njihovih izdelkov, ki bi se razstavili v prostorih Mladinskega centra Brežice. 

Animatorji

4. januar 2020

Hej, hej. Si študent/ka? Star 18 let?
Rad/a delaš z otroki, imaš izkušnje dela z njimi, rad ustvarjaš, pripravljaš igre, oblikuješ različne delavnice?
V naših prostorih potrebujemo mlade, ki bi z veseljem opravljali delo animatorja. 

Stran 3 od 4 (Vseh vnosov: 38)

  • Občina Brežice
  • MI! - mladinski inkubator
  • PiMP
  • Quality Label for Youth Centres
  • Ministrstvo za kulturo
  • Naložba v vašo prihodnost

Stopite v stik

MC Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice

+386 590 83 790