Novice

Nazaj

(: )

Moja kariera

Moja kariera

Mladinski center Brežice kot projektni partner sodeluje pri izvajanju aktivnosti projekta POJNT. Aktivnosti so namenjene predvsem karierni orientaciji, prehodu na trg dela, pridobivanju neformalnih kompetenc, mreženju, ustvarjanju podjetniških znanj in spretnosti ter pridobivanju motivacije in samozavesti.

POJNT: Poklicna orientacija na osnovni šoli

POJNT: Poklicna orientacija na osnovni šoli

Poklicna orientacija

V mesecu decembru smo v okviru operacije POJNT na osnovni šoli izvedli poklicno orientacijo. Osnovnošolcem smo tako približali pojem kompetence, jim predstavili različne poklice, ustvarjali in se pogovarjali o posebnih poklicih, poleg tega pa smo jim predstavili koristne informacije, ki jim utegnejo priti prav na nadaljnji izobraževalni poti.

Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih

Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih

V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM) se zavedamo, da so izkušnje ob vstopu na trg dela izjemno pomembne, zato dijakom in študentom nudimo možnost opravljanja prakse. S tem jih želimo opolnomočiti in jim pomagati pri pridobivanju izkušenj za prve korake na njihovi karierni poti. Pridružijo se lahko dijaki in študentje različnih smeri ter področij, in sicer ekonomija, medijski tehnik, socialna pedagogika, predšolska vzgoja in turizem.

Call for the volunteers

Call for the volunteers

If so, you're more than welcome to join our team of volunteers in Brežice youth center which works on local and international activities, strategic partnerships, …

Erasmus + Sport

Erasmus + Sport

ZPTM-ju odobren projekt Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport

ELM: študijski razgovori

ELM: študijski razgovori

29.9.2022, v času trajanja kariernega sejma so naši animatorji bodočim dijakom in študentom predstavili svoje študentske in poklicne poti, ter jim podali zanimive informacije in napotke za nadaljevanje šolanja in bodoče zaposlitve. 

#ErasmusPlus #ESE #EuropeanSolidarityCorps #MOVIT #uradzamladino #URSM #evropskoletomladih #EuropeanYearOfYouth #McBrežice

Karierni sejem 2022

Karierni sejem 2022

Na delavnicah, ki smo jih lani izvajali v Mladinskem centru Brežice, se je na pobudo mladih izoblikovala ideja o Kariernem sejmu in 29.9.2022, je ideja tudi zaživela. Mladi so poudarili, da si želijo ostati in delati v Posavju, kar so potrdili tudi rezultati izvedenih anket, zato smo jim skozi sejem in predstavitve delodajalcev želeli prikazati ter približati zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih imajo v Posavju ter jim s tem pomagati pri odločitvah na njihovi karierni poti. Hkrati je bil sejem odlična priložnost za mreženje mladih, šol, podjetij, Zavoda RS za zaposlovanje in nasploh lokalne skupnosti. Z uvodnimi besedami sta nas pozdravila direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ga. Katja Čanžar in župan Ivan Molan, ki sta uradno otvorila Karierni sejem.

YouthInn Quality Checklist

YouthInn Quality Checklist

»Quality Checklist« je vodnik za samoocenjevanje za izobraževalne centre z nastanitvenimi kapacitetami (REC) po vsej Evropi ter vodnik za organizacije, ki bodo vzpostavile/zgradile REC. Je rezultat 2-letnega partnerstva med 7 rezidenčnimi izobraževalnimi centri v Evropi v okviru projekta #YouthInn, ki ga koordinira Europäische Jugendbildungsstätte Magdeburg v partnerstvu z Mladinskim centrom Brežice, FITT Timisoara Cazalla Intercultural, Cooperativa Sociale Muovimente, Mokymų centras "Daugirdiškės" in Pokretom Gorana Vojvodina.

Delavnica mreža vzornikov

Delavnica mreža vzornikov

V ponedeljek, 26.9.2022, smo skupaj z MOVIT in njihovo ekipo v prostorih MC Brežice izvedli delavnico v okviru Mreže vzornikov, z naslovom Opazuj, izkusi in vključuj. Z udeleženci smo resnično uživali v izvedbi. 

Več o vsebini, o kateri smo govorili: (slika)

#ErasmusPlus #ESE #EuropeanSolidarityCorps #MOVIT #uradzamladino #URSM #evropskoletomladih #EuropeanYearOfYouth #McBrežice 

Stran 7 od 10 (Vseh vnosov: 94)

Kontakt