Novice

Stran 1 od 4 (Vseh vnosov: 38)

Delavnica mladi za šport

13. februar 2023

V petek, 10. 2. 2023, smo v MC Brežice organizirali delavnico v sklopu projekta Mladi za šport.

Pregled izvedenih aktivnosti POJNT

27. januar 2023

V sklopu projekta POJNT v MC Brežice izvajamo različne aktivnosti, katerih namen je krepitev podjetniških kompetenc mladih.

Moja kariera

13. januar 2023

Mladinski center Brežice kot projektni partner sodeluje pri izvajanju aktivnosti projekta POJNT. Aktivnosti so namenjene predvsem karierni orientaciji, prehodu na trg dela, pridobivanju neformalnih kompetenc, mreženju, ustvarjanju podjetniških znanj in spretnosti ter pridobivanju motivacije in samozavesti.

POJNT: Poklicna orientacija na osnovni šoli

Poklicna orientacija

28. december 2022

V mesecu decembru smo v okviru operacije POJNT na osnovni šoli izvedli poklicno orientacijo. Osnovnošolcem smo tako približali pojem kompetence, jim predstavili različne poklice, ustvarjali in se pogovarjali o posebnih poklicih, poleg tega pa smo jim predstavili koristne informacije, ki jim utegnejo priti prav na nadaljnji izobraževalni poti.

Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih

29. november 2022

V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM) se zavedamo, da so izkušnje ob vstopu na trg dela izjemno pomembne, zato dijakom in študentom nudimo možnost opravljanja prakse. S tem jih želimo opolnomočiti in jim pomagati pri pridobivanju izkušenj za prve korake na njihovi karierni poti. Pridružijo se lahko dijaki in študentje različnih smeri ter področij, in sicer ekonomija, medijski tehnik, socialna pedagogika, predšolska vzgoja in turizem.

Call for the volunteers

25. november 2022

If so, you're more than welcome to join our team of volunteers in Brežice youth center which works on local and international activities, strategic partnerships, …

Erasmus + Sport

18. november 2022

ZPTM-ju odobren projekt Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport

ELM: študijski razgovori

3. oktober 2022

29.9.2022, v času trajanja kariernega sejma so naši animatorji bodočim dijakom in študentom predstavili svoje študentske in poklicne poti, ter jim podali zanimive informacije in napotke za nadaljevanje šolanja in bodoče zaposlitve. 

#ErasmusPlus #ESE #EuropeanSolidarityCorps #MOVIT #uradzamladino #URSM #evropskoletomladih #EuropeanYearOfYouth #McBrežice

Karierni sejem 2022

29. september 2022

Na delavnicah, ki smo jih lani izvajali v Mladinskem centru Brežice, se je na pobudo mladih izoblikovala ideja o Kariernem sejmu in 29.9.2022, je ideja tudi zaživela. Mladi so poudarili, da si želijo ostati in delati v Posavju, kar so potrdili tudi rezultati izvedenih anket, zato smo jim skozi sejem in predstavitve delodajalcev želeli prikazati ter približati zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih imajo v Posavju ter jim s tem pomagati pri odločitvah na njihovi karierni poti. Hkrati je bil sejem odlična priložnost za mreženje mladih, šol, podjetij, Zavoda RS za zaposlovanje in nasploh lokalne skupnosti. Z uvodnimi besedami sta nas pozdravila direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ga. Katja Čanžar in župan Ivan Molan, ki sta uradno otvorila Karierni sejem.

Stran 1 od 4 (Vseh vnosov: 38)

  • Občina Brežice
  • MI! - mladinski inkubator
  • PiMP
  • Quality Label for Youth Centres
  • Ministrstvo za kulturo
  • Naložba v vašo prihodnost

Stopite v stik

MC Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice

+386 590 83 790