Novice

Nazaj

Erasmus + Sport

Erasmus + Sport

ZPTM-ju odobren projekt Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport

ELM: študijski razgovori

ELM: študijski razgovori

29.9.2022, v času trajanja kariernega sejma so naši animatorji bodočim dijakom in študentom predstavili svoje študentske in poklicne poti, ter jim podali zanimive informacije in napotke za nadaljevanje šolanja in bodoče zaposlitve. 

#ErasmusPlus #ESE #EuropeanSolidarityCorps #MOVIT #uradzamladino #URSM #evropskoletomladih #EuropeanYearOfYouth #McBrežice

Karierni sejem 2022

Karierni sejem 2022

Na delavnicah, ki smo jih lani izvajali v Mladinskem centru Brežice, se je na pobudo mladih izoblikovala ideja o Kariernem sejmu in 29.9.2022, je ideja tudi zaživela. Mladi so poudarili, da si želijo ostati in delati v Posavju, kar so potrdili tudi rezultati izvedenih anket, zato smo jim skozi sejem in predstavitve delodajalcev želeli prikazati ter približati zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih imajo v Posavju ter jim s tem pomagati pri odločitvah na njihovi karierni poti. Hkrati je bil sejem odlična priložnost za mreženje mladih, šol, podjetij, Zavoda RS za zaposlovanje in nasploh lokalne skupnosti. Z uvodnimi besedami sta nas pozdravila direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ga. Katja Čanžar in župan Ivan Molan, ki sta uradno otvorila Karierni sejem.

YouthInn Quality Checklist

YouthInn Quality Checklist

»Quality Checklist« je vodnik za samoocenjevanje za izobraževalne centre z nastanitvenimi kapacitetami (REC) po vsej Evropi ter vodnik za organizacije, ki bodo vzpostavile/zgradile REC. Je rezultat 2-letnega partnerstva med 7 rezidenčnimi izobraževalnimi centri v Evropi v okviru projekta #YouthInn, ki ga koordinira Europäische Jugendbildungsstätte Magdeburg v partnerstvu z Mladinskim centrom Brežice, FITT Timisoara Cazalla Intercultural, Cooperativa Sociale Muovimente, Mokymų centras "Daugirdiškės" in Pokretom Gorana Vojvodina.

Delavnica mreža vzornikov

Delavnica mreža vzornikov

V ponedeljek, 26.9.2022, smo skupaj z MOVIT in njihovo ekipo v prostorih MC Brežice izvedli delavnico v okviru Mreže vzornikov, z naslovom Opazuj, izkusi in vključuj. Z udeleženci smo resnično uživali v izvedbi. 

Več o vsebini, o kateri smo govorili: (slika)

#ErasmusPlus #ESE #EuropeanSolidarityCorps #MOVIT #uradzamladino #URSM #evropskoletomladih #EuropeanYearOfYouth #McBrežice 

Opazuj, izkusi in vključuj!

Opazuj, izkusi in vključuj!

V petek, 23.9.2022 ob 17. uri, vabljeni na delavnico "Opazuj, izkusi in vključuj", v okviru Mreže vzornikov. Delavnica je namenjena ozaveščanju o socialni vključenosti, izvedli pa jo bodo trenerji iz zavoda MOVIT. Več o delavnici tudi v opisu na sliki. 

#EuropeanYearofYouth #EYY2022

Karierni sejem - 29. 9. 2022

Karierni sejem - 29. 9. 2022

Na delavnicah, ki smo jih izvajali v Mladinskem centru, se je na pobudo mladih izoblikovala ideja o Posavskem kariernem sejmu, ki ga bomo v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice organizirali 29.9.2022 med 9. in 16. uro. Mladi so poudarili, da si želijo ostati in delati v Posavju, kar so potrdile tudi raziskave, zato jim želimo skozi sejem in predstavitve delodajalcev prikazati kakšne karierne možnosti imajo v domačem kraju.

Poklicno študijski razgovor

Poklicno študijski razgovor

29.9.2022 med 9. in 16. uro bodo v sklopu Kariernega sejma v sejni sobi Mladinskega centra Brežice potekali Poklicno študijski razgovori, z mladimi z različnih študijskih smeri, ki bodo mladim v kratkih razgovorih predstavili svojo izobraževalno pot, kako poteka študij, zakaj so se odločili za ta poklic ipd.

Aktivnosti v tednu mladih

Aktivnosti v tednu mladih

V Mladinskem centru Brežice smo med 1. in 8. julijem prvič izvedli Teden mladih, ko smo pripravili vrsto različnih aktivnosti - koncerte, predstave, stand up in delavnice za mlade.

Teden mladih - Ogled dobrih praks

Teden mladih - Ogled dobrih praks

6.7.2022 - ekskurzija v Ljubljano v sklopu Tedna mladih

Organizirali smo obisk Mladih zmajev v Ljubljani, ki so zelo močna mladinska organizacija, hkrati pa izvajajo tudi ulično mladinsko delo, v mobilnem mladinskem centru, in sicer gre za prenovljen star avtobus, ki se imenuje Ljuba in Drago. Uličnega mladinskega dela v Brežicah še ni in smo se mladi želeli z njim seznaniti, da bi ga morebiti uveljavili v prihodnje tudi v domačem okolju. 

Stran 8 od 10 (Vseh vnosov: 99)

Stopite v stik