Novice

Nazaj

(: )

YouthInn Quality Checklist

YouthInn Quality Checklist

»Quality Checklist« je vodnik za samoocenjevanje za izobraževalne centre z nastanitvenimi kapacitetami (REC) po vsej Evropi ter vodnik za organizacije, ki bodo vzpostavile/zgradile REC. Je rezultat 2-letnega partnerstva med 7 rezidenčnimi izobraževalnimi centri v Evropi v okviru projekta #YouthInn, ki ga koordinira Europäische Jugendbildungsstätte Magdeburg v partnerstvu z Mladinskim centrom Brežice, FITT Timisoara Cazalla Intercultural, Cooperativa Sociale Muovimente, Mokymų centras "Daugirdiškės" in Pokretom Gorana Vojvodina.

Delavnica mreža vzornikov

Delavnica mreža vzornikov

V ponedeljek, 26.9.2022, smo skupaj z MOVIT in njihovo ekipo v prostorih MC Brežice izvedli delavnico v okviru Mreže vzornikov, z naslovom Opazuj, izkusi in vključuj. Z udeleženci smo resnično uživali v izvedbi. 

Več o vsebini, o kateri smo govorili: (slika)

#ErasmusPlus #ESE #EuropeanSolidarityCorps #MOVIT #uradzamladino #URSM #evropskoletomladih #EuropeanYearOfYouth #McBrežice 

Opazuj, izkusi in vključuj!

Opazuj, izkusi in vključuj!

V petek, 23.9.2022 ob 17. uri, vabljeni na delavnico "Opazuj, izkusi in vključuj", v okviru Mreže vzornikov. Delavnica je namenjena ozaveščanju o socialni vključenosti, izvedli pa jo bodo trenerji iz zavoda MOVIT. Več o delavnici tudi v opisu na sliki. 

#EuropeanYearofYouth #EYY2022

Karierni sejem - 29. 9. 2022

Karierni sejem - 29. 9. 2022

Na delavnicah, ki smo jih izvajali v Mladinskem centru, se je na pobudo mladih izoblikovala ideja o Posavskem kariernem sejmu, ki ga bomo v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice organizirali 29.9.2022 med 9. in 16. uro. Mladi so poudarili, da si želijo ostati in delati v Posavju, kar so potrdile tudi raziskave, zato jim želimo skozi sejem in predstavitve delodajalcev prikazati kakšne karierne možnosti imajo v domačem kraju.

Poklicno študijski razgovor

Poklicno študijski razgovor

29.9.2022 med 9. in 16. uro bodo v sklopu Kariernega sejma v sejni sobi Mladinskega centra Brežice potekali Poklicno študijski razgovori, z mladimi z različnih študijskih smeri, ki bodo mladim v kratkih razgovorih predstavili svojo izobraževalno pot, kako poteka študij, zakaj so se odločili za ta poklic ipd.

Aktivnosti v tednu mladih

Aktivnosti v tednu mladih

V Mladinskem centru Brežice smo med 1. in 8. julijem prvič izvedli Teden mladih, ko smo pripravili vrsto različnih aktivnosti - koncerte, predstave, stand up in delavnice za mlade.

Teden mladih - Ogled dobrih praks

Teden mladih - Ogled dobrih praks

6.7.2022 - ekskurzija v Ljubljano v sklopu Tedna mladih

Organizirali smo obisk Mladih zmajev v Ljubljani, ki so zelo močna mladinska organizacija, hkrati pa izvajajo tudi ulično mladinsko delo, v mobilnem mladinskem centru, in sicer gre za prenovljen star avtobus, ki se imenuje Ljuba in Drago. Uličnega mladinskega dela v Brežicah še ni in smo se mladi želeli z njim seznaniti, da bi ga morebiti uveljavili v prihodnje tudi v domačem okolju. 

Karierni sejem

Karierni sejem

30.6.2022 je v MC Brežice potekala delavnica v sklopu projekta »Lokalne pobude za cilje mladih EU«, kjer so se mladi pogovarjali o ciljih za mlade, ki so zapisani v Strategiji EU za mlade 2019 – 2027.

Lokalne pobude mladih

Lokalne pobude mladih

V MC Brežice strmimo k spodbujanju mladih, da na glas povedo svoje ideje in želje glede aktivnosti,
ki se jih želijo udeleževati oziroma jih pogrešajo v lokalnem okolju.

Stran 8 od 10 (Vseh vnosov: 96)

Kontakt