Novice

Nazaj

(: )

Delavnica abstraktnega slikanja

Delavnica abstraktnega slikanja

21. maja 2022 smo izvedli delavnico abstraktnega slikanja. Delavnica je bila prilagojena za slepe in slabovidne otroke. 

MI! – mladinski inkubator, zaključki

MI! – mladinski inkubator, zaključki

Na ZPTM smo v obdobju od 1. 2. 2020 do 15. 9. 2021 izvajali projekt v okviru javnega razpisa "Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost", z nazivom MI! – mladinski inkubator.

Regijski posvet za mlade

Regijski posvet za mlade

Brežice, 7. april 2022 – V evropskem letu mladih Urad RS za mladino v sodelovanju z Mrežo MaMa in mladinskimi centri po vsej Sloveniji prireja regijske posvete z mladimi za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu za mladino (NPM). 

Regijski posvet 7. 4. 2022

Regijski posvet 7. 4. 2022

V MC Brežice imamo v letu 2022 v teku kar nekaj projektov. Med drugim kot partner sodelujemo v projektu Lokalne pobude za EU cilje mladih ter pri sooblikovanju Resolucije o Nacionalnem programu za mladino, pod vodstvom Mladinske Mreže Mama.

Komunikacija, ki gradi (za)upanje - Monika Legnar (predavanje)

Komunikacija, ki gradi (za)upanje - Monika Legnar (predavanje)

V četrtek, 24. 2. 2022 ob 18. uri smo udeleženci predavanja poslušali in se pogovarjali z Moniko Legnar, ki nam je predstavila komunikacijo in kako lahko s pravim načinom komuniciranja z otrokom oz. mladostnikom vzpostavimo zaupanje v nas in v njih. Dotaknili smo se tudi delovanja možganov najstnikov in si poskusili razjasniti koliko in kdaj ponuditi pozornosti otroku, ki težko počaka na odziv starša med pogovorom z odraslimi. 

Evropsko leto mladih 2022

Evropsko leto mladih 2022

Svet Evropske unije je 10. decembra 2021 potrdil dogovor političnega trialoga z Evropskim parlamentom in tako določil leto 2022 za evropsko leto mladih.

Informiranje mladih

Informiranje mladih

V MC Brežice skrbimo za promocijo in vidnost dogodkov preko različnih kanalov, in sicer preko info točk, družbenih omrežij (facebook, instagram, ...), spletne strani www.mc-brezice.si, tiskanih medijev ipd. O dogodkih mlade informirajo tudi mladinski delavci, ki s prostovoljci obiskujejo šole in jim predstavljajo program, načrte in možnosti vključevanja v mladinskem centru, napovednike delavnic in ostalih dogodkov objavimo tudi v lokalnih medijih, na portalu mlad.si in na spletnih straneh organizacij, s katerimi sodelujemo.

Preventivne delavnice 2021

Preventivne delavnice 2021

Cilj preventivnih delavnic je ozaveščanje o mentalnem zdravju, doseganje samozavesti, pomirjenosti in zadovoljstva ter skupno iskanje preventivnih aktivnosti in programov za kakovostno življenje mladih v lokalnem okolju.

Delavnica za krepitev kompetenc 2021

Delavnica za krepitev kompetenc 2021

Z delavnicami za krepitev kompetenc želimo zagotoviti večjo zaposljivost in zaposlenost mladih. Hkrati želimo z inovativnimi pristopi prispevati k zaposlovanju mladih ter reševanju problematike brezposelnosti mladih. Z delavnicami skušamo na trajnostni način okrepiti kompetence za aktivno državljanstvo in spodbudili družbeno priznanje teh kompetenc.

Stran 9 od 10 (Vseh vnosov: 96)

Kontakt